MIMAS LIGT CENTRAAL IN HEERHUGOWAARD MET ALLES IN DE BUURT

Als middelpunt van de nieuwe wijk De Frans is Mimas gelegen op een hele fijne locatie. Dit is een heerlijke plek om te wonen, want alles ligt hier in de buurt. Zo sta je binnen enkele minuten fietsen op het treinstation of het Raadhuisplein van Heerhugowaard met gezellige winkels. Met sportparken als De Vork en De Kabel in de buurt is er bovendien een ruime keuze aan verschillende sporten.

Jouw favoriete sport naast de deur
Voor veel verschillende sporten hoef jij als bewoner van Mimas niet ver te reizen. Er ligt bijvoorbeeld een sporthal waar diverse binnensporten worden aangeboden aan de overkant van de straat. En zoals bijna in elke plaats is de voetbalvereniging niet ver weg. Dat geldt ook voor heel veel andere sporten: van hockey tot handboogschieten en van atletiek tot honkbal. Bovendien is ook in Heerhugowaard de nieuwste rage populair en wordt er veel padel gespeeld. Dit kan bij de tennisclub niet ver bij Mimas vandaan.

Dat is niet alles, want op ongeveer 5 minuten fietsen ligt ook Zwembad Waardergolf. Natuurlijk kunnen kinderen hier zwemles volgen, maar er is ook ruimte voor banenzwemmen, discozwemmen, een zwem4daagse of groepslessen voor trimzwemmen, aquajoggen en aquabootcamp. Hier is dus voor iedereen iets leuks te doen.

Stap de deur uit en ontdek jouw buurt
Vanuit Mimas kan jij veel kanten op. Op minder dan 10 minuten fietsen vind je ‘t Waarderhout. Een heerlijk park voor zowel kinderen als volwassenen. De brede wandelpaden en slingerende struinpaadjes onder de bomen door zijn uitermate geschikt voor een ontspannen wandeling. Kinderen kunnen in ‘t Speelbos met water spelen, klimmen, verstoppertje spelen en heen en weer zoeven met de kabelbaan.

Horecaboulevard jouw favoriete plek?
Op stralende dagen is dit dé plek waar veel Heerhugowaarders samenkomen. De horecaboulevard ligt aan de zijkant van Winkelcentrum Middenwaard. Met uitzicht over het water kun je hier heerlijk borrelen in een van de gezellige restaurants met terrasjes.

Park en strand van Luna
Laat de zomer maar komen, want met het Park van Luna aan de rand van Heerhugowaard geeft het strand je het gevoel dat je op vakantie bent. Kies je er voor om een dagje te genieten aan de rand van het water, of heb je iets anders in gedachten? Naast zonnebaden kun je hier namelijk ook kanovaren, roeien, surfen en zelfs waterskiën. 

Voor fietsliefhebbers is er op minder warme dagen een uitdagende mountainbikeroute en prachtige fietspaden die deel uitmaken van het regionale fietsknooppuntennetwerk. Het park bruist altijd van activiteiten, waaronder leuke en sportieve evenementen. 

Het Stadshart om de hoek
Winkelcentrum Middenwaard, het centrum van Heerhugowaard, is een groot winkelcentrum dat – ontzettend fijn – grotendeels overdekt is. Hier vind je meer dan 150 winkels boordevol elektronica, mode, huishoudelijke artikelen en meer. Landelijke ketens worden afgewisseld door lokale ondernemers. Profiteer van diverse supermarkten, speciaalzaken, een apotheek en zelfs een bibliotheek. En horeca? Of je zin hebt in een drankje, een portie friet of liever uitgebreid wilt dineren: het kan allemaal. 

Ook aan cultuur geen gebrek. Bezoek eens Cool kunst en cultuur of pak een filmpje mee bij Vue, direct naast Cool.

Bereikbaarheid

Jouw bestemming in minuten
Als toekomstige bewoner van Mimas zijn al deze leuke plekken goed bereikbaar. Lopen is een optie, de fiets is ideaal en met de auto is niets ver weg.

→ Treinstation Heerhugowaard 3 min 14 min 4 min
→ Supermarkt en Raadhuisplein 3 min 15 min 2 min
→ Sportpark De Vork 4 min 17 min 3 min
→ Sportcomplex De Kabel 5 min 25 min 3 min
→ Zwembad Waardergolf 6 min 30 min 4 min
→ Park ‘t Waarderhout 7 min 33 min 4 min
→ Winkelcentrum Middenwaard 8 min 23 min 4 min
→ Horeca Boulevard 8 min 23 min 4 min
→ Vue Bioscoop 8 min 23 min 4 min
→ Strand en Park van Luna 17 min 9 min